Bli

Volontär

Bli en del av Vänskapsgalan, var med och sprid budskap igenom Sverige störta gala som hyllar och prisar dem som har gjort något bra mot mobbning. Välkommen att  ansöka för att vara volontär!

Bli en del av Vänskapsgalan och var med och sprid budskap

I Vänskapsgalan arbetar alla från styrelse till festivalledning och volontärer ideellt. En fantastiskt rolig, intensiv, utvecklande och inkluderande upplevelse som fått många att komma tillbaka år efter år.

Läs mer längre ner på sidan om vilka typer av volontärer!

Såhär blir du volontär

1. Skapa ett konto på
volontar.vanskapsgalan.com

2. Logga in

3. Fyll i dina kontaktuppgifter, beskriv dina meriter och ladda upp en bild på dig. Bilden kommer att användas på ditt Gala Pass.

4. Välj volontäruppdrag (första- och andrahandsval)

5. Fyll i dina meriter så noga du kan eftersom det underlättar det  för volontärssamordnarna att göra en bra matching.

Vad kan Vänskapsgalan ge dig?

I Vänskapsgalan arbetar alla från styrelse till festivalledning och långtidsvolontär ideellt. En fantastiskt rolig, intensiv, utvecklande och inkluderande upplevelse som fått många engagerade volontärer att komma tillbaka år efter år.

Tillsammans skapar vi en trygg plats för dem som har blivit drabbad av mobbning, diskriminering och kränkning, sätter mobbning-frågor i fokus och skapar Sveriges största gala mot mobbning!

Olika typer av volontärer

Om Vänskapsgalan

Vänskapsgalan är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar för att skapa medvetenhet om vad mobbning är, vilka former den tar sig, vilka konsekvenser den får för alla inblandade – både för de som utsätts för mobbning, på skolor, för klasskamrater, familj och för samhället i stort.

Föreningen är öppen för alla som känner sig delaktiga i. Föreningens styrelse utses av medlemmarna på årsmötet. Styrelsen ansvarar för verksamheten mellan årsmöten och rekryterar ledning för verksamheten och alla våra projekt

Vänskapsgalan skall:
– Verka för att frigöra och jobba med att skolor, arbetsplatser och föreningsliv ska vara trygga och fria mot mobbning.
– Årligen arrangera galan Vänskapsgalan
– Tillsammans mot mobbning!
– Att tillhandahålla plattform för att diskutera mobbning-frågor

Olika typer av volontärer

Veckovolontär

Våra veckovolontärer har olika funktioner strax före, under och strax efter Vänskapsgalan. Veckovolontärer har i huvudsak uppdrag i arenan eller i stan.

Etablering och av-etablering

Som volontär i denna grupp arbetar du mest före och efter festivalen. Du är en av dem som hjälper till att faktiskt bygga upp allting och sedan riva/städa upp efter oss.

Långtidsvolontär

Om du är långtidsvolontär hos oss arbetar du med längre uppdrag inom Vänskapsgalan och verksamhetsstödet t.ex. teknik, ekonomi, säkerhet, kommunikation, planering av artister, programuppläggning och marknadsföring.

Gruppledare

Funktionen gruppledare kräver att du har tidigare erfarenhet av festivalarbete och kan axla lite mer ansvar. Beskriv i ansökan vad du gjort tidigare och vilka egenskaper du har för att vara en god gruppledare. 

Dagvolontär

Dagvolontärer har inga specifika uppgifter utan hoppar in där det behövs under Vänskapsgalan.  Dagvolontärer är i första hand till för vara på stan och sprider att de är gala samt sälja biljetter. Dock kan i vissa fall dagvolontärer tillsättas för annan specifik uppgift.